Petković sa ambasadorom Grčke o toku dijaloga Beograda i Prištine

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorom Grčke u Srbiji Jorgosom Diakofotakisom, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Petković je ambasadora Grčke upoznao sa tokom dijaloga Beograda i Prištine, istakavši da naša strana čvrsto i nepokolebljivo insistira na sprovođenju svih do sada postignutih sporazuma, dodaje se u saopštenju.

Formiranje Zajednice srpskih opština je, prema njegovim rečima, bezuslovna obaveza Prištine, i nema nikakve veze sa bilo čijim očekivanjima od konačnog ishoda dijaloga o normalizaciji odnosa.

Petković je objasnio da pronalaženjem izgovora za neispunjavanje preuzetih obaveza Priština potkopava same temelje dijaloga i ideju da je nesuglasice moguće rešavati mirnim i političkim sredstvima.

Petković je još jednom zahvalio Grčkoj na tome što ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, konstatujući da je dosledna podrška Grčke teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije dodatno ojačala tradicionalno prijateljske i bratske odnose naših država i naroda, zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments