• Početna>
  • Vesti>

U bolnici u Severnoj Mitrovici hospitalizovano 13 pacijenata obolelih od Covid-19

Direktor bolnice u Kosovskoj Mitrovici Zlatan Elek kaže za RTS da je u toj bolnici hospitalizovano 13 pacijenata koji imaju potvrđenu infekciju i imaju upale pluća.

“Njih šest zahtevaju i kiseoničku potporu. U trijažnom centru su četiri pacijenta koji će danas biti testirani i sutra ćemo za njih imati rezultate”, naveo je Elek.

Navodi da sve vreme dok smo bili disciplinovani ovakvu eksploziju infekcije nismo imali.

“Sada imamo i period pred zimu, ukrštanje gripa i korone. Pored toga imamo i sezonu slava, okupljanja, proslava koje bi trebalo da budu zabranjene. Apelujem na sugrađane da od njihove discipline zavisi koliko će ova bolnica izdržati, s obzirom na to da ima ograničene kapacitet, jer moramo da lečimo i pacijente koji imaju i druge bolesti”, istakao je Elek.

Za obolele od kovida predviđena je, napominje, fizijatrijska bolnica, odvojeno je infektivno odeljenje i trijažni centar.

“Ako bude potrebno vratićemo se u na stari modalitet rada i celu internističku zgradu opredelićemo za obolele od kovida. Pi-si-ar laboratorija je završena i nadamo se da će uskoro početi da radi i moći ćemo veći broj sugrađana da testiramo”, zaključio je Elek.

Izvor RTS

Comments

Pročitaj još