• Početna>
  • Vesti>

Radović: Odluke kosovske vlade sprovode se i na severu Kosova

Ograničenje radnog vremena ugostitelja i trgovaca, restrikcija kretanja lica starijih od 65 godina i mnoge druge odluke kosovske vlade usvojene sinoć u cilju sprečavanja širenja korona virusa – sprovodiće se i na severu Kosova, kazao je za Radio Kontakt Plus, portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

Kosovska vlada uvela je sinoć meru ograničenja kretanja starijima od 65 godina. Pomenutim licma kretanje će biti dozvoljeno od 6h-10h i od 16h-19h, osim ako ne moraju dom da napuste iz zdravstvenih razloga.

“Da li se sprovode odluke, to će kontrolisati pripadnici policije. Biće toleranti, ali neće dozvoliti nikakva kršenja uvedenih mera”, kazao je Radović.

Ograničeno je radno vreme tržnih centara, restorana i kafića u periodu od 21h-05h, iz čega je izuzeta usluga dostave hrane.

Radović kaže da su i do sada ugostitelji bili u obavezi da obezbede distancu od dva metra između stolova, kao i dezinfekciona sredstva.

“Biće stroge kontrole i sve navedeno će morati da se ispoštuje, bez obzira gde se nalazimo na Kosovu”, dodao je Radović.

Taksisti moraju koristiti samo polovinu svojih kapaciteta, kako bi putnicima obezbedili distancu.

“Policija će kontrolisati i sankcionisati taksiste. Posebno će se obratiti pažnja na nepropisno parkiranje u gradu i kažnjavaćemo nesavesne vozače, kako više ne bi dolazilo do saobraćajnog kolapsa”, kazao je Radović.

Kosovska vlada je sinoć zabranila i okupljanja više od pet osoba na trgovima, u parkovima i drugim javnim mestima.

“Ljudi će morati da nose zaštitne maske na ulicama i održavaju fizičku distancu. Jedino tako možemo pomoći da se smanji broj zaraženih”, poručio je on.

Kosovska vlada sinoć je usvojila niz odluka, a u cilju sprečavanja širenja korona virusa. Uvedene mere stupile su na snagu odmah i biće na snazi naredne dve nedelje, nakon čega će biti revidirane.

Izvor: Radio Kontakt plus


Comments

Pročitaj još