• Početna>
  • Vesti>

Vučić o smrti Amfilohija: Voleo bih da ta vest nije tačna

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je saučešće patrijarhu SPC Irineju, srpskom narodu, posebno u Crnoj Gori zbog smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

Aleksandar Vučić je, u izjavi novinarima, kazao da je upravo čuo vest o smrti mitropilita Amfilohija.

“Voleo bih da je vest netačna. Video sam da se u 8.20 upokojio. Sve se dalje nadam da ta vest nije tačna. Ako je tačna, izražavam saučešće patrijarhu i srpskom narodu”, rekao je Vučić.

U telegramu koji je uputio patrijarhu Irineju i Sinodu Srpske pravoslavne crkve, Vučić je naveo: “Vaša Svetosti, Preosvećene vladike, sa žaljenjem smo primili vest o smrti Visokopreosvećenog mitropolita crnogorsko-primorskog Gospodina Amfilohija. Izražavamo iskreno saučešće i molimo se da Gospod upokoji Njegovu dušu tamo gde pravedni počivaju”.  

Predsednik Vučić uputio je telegram saučešća Mitropoliji crnogorsko-primorskoj.

“Povodom tužne vesti o upokojenju Njegovog Visokopreosveštenstva mitropolita Amfilohija, sveštenstvu, monaštvu i vernom narodu Mitropolije crnogorsko-primorske izražavamo iskreno saučešće u bolu i tuzi”, navodi se u telegramu predsednika Vučića. 

“Voleo bih da je vest netačna. Video sam da se u 8.20 upokojio. Sve se dalje nadam da ta vest nije tačna. Ako je tačna, izražavam saučešće patrijarhu i srpskom narodu”, rekao je on.

Izvor RTS

Comments

Pročitaj još