Rekonstrukcija ulica u centralnoj zoni naselja Zvečan

U Opštini Zvečan u toku je rekonstrukcija i asfaltiranje Nušićeve ulice, ulice Kosovslkih junaka kao i prilaznog puta i izgradnja stepenika sa rampom na prilazu Predškolskoj ustanovi”Lane”.
Finansijska sredstva u iznosu od 79.775,23 evra za realizaciju ovog projekta obezbeđena su od strane Kabineta Gradonačelnika Opštine Zvečan – Vučine Jankovića.

Ulice se nalaze u centralnoj zoni naselja Zvečan i međusobno su povezane, saobraćaj koji se odvija u zoni tih ulica je jako frekventan s obzirom da se nalaze u centralnoj zoni naselja Zvečan i međusobno su povezane, a pritom se u blizini nalaze objekti od vitalnog značaja kao što su zgrada Opštine, škola, Studentski dom, Centar za socijalni rad, Robna kuća, obdanište, kao i veliki broj privatnih stambenih objekata.

Postojeće stanje ulica je bilo loše, pa je bila neophodna njihova rekonstrukcija i dodavanje sloja novog asfalta, a sve u sklopu projekta koji je zbog svega navedenog bio jedan od prioritetnih u ovom periodu”, objašnjavaju u Opštini Zvečan.

Finansijska sredstva u iznosu od 79.775,23 evra za realizaciju ovog projekta obezbeđena su od strane Kabineta Gradonačelnika Opštine Zvečan – Vučine Jankovića.

Prema rečima gradonačelnika Vučine Jankovića, ovaj projekat  je samo nastavak uređenja Opštine Zvečan, odnosno uređenja putne infrastrukture i  gradskih ulica u centralnoj zoni naselja, i svakako će uticati na podizanje stepena bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

“Obezbeđen je lakši pristup javnim servisima, opštini, školama, ustanovi socijalne zaštite i individualnim stambenim objektima. Takođe, realizacijom ovog projakta i uređenjem centralne zone Zvečana naselje je estetski mnogo lepše a i uslovi za život građana mnogo bolji”, dodao je Janković.

Izvor Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još