Petković sa Janom Bratuom o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa šefom Misije OEBS na Kosovu i Metohiji Janom Bratuom, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Sagovornici su razmotrili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji, posebno se osvrnuvši na probleme srpskog naroda u našoj južnoj pokrajini.

Na sastanku je bilo reči o seriji incidenata u srpskim sredinama u proteklih mesec dana, a Petković je istakao da međunarodne organizacije i institucije na terenu imaju važan zadatak da stvore društvenu atmosferu u kojoj napadi na Srbe i druge nealbance neće biti tolerisani, dodaje se u saopštenju.

Petković je ocenio da OEBS na Kosovu i Metohiji ima značajnu ulogu u uspostavljanju vladavine zakona i bezbednog okruženja za sve građane i izrazio očekivanje da će nastaviti da deluje u skladu sa time.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je Bratua informisao i o toku dijaloga Beograda i Prištine, konstatujući da je neispunjavanje obaveze formiranja Zajednice srpskih opština velika prepreka i izazov u procesu normalizacije odnosa, zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments