• Početna>
  • Vesti>

Grenel pozdravio primenu odredbi potpisanih u Vašingtonu

Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel, pozdravo je danas primenu odredbi sporazuma koji je prištinska delegacija nedavno potpisala u Beloj kući u Vašingtonu.

“Sporazum se implementira. Trampova administracija preduzela je odlučnu akciju,” prokomentarisao je Grenel na svom Tviter nalogu objavu Američke ambasade u Prištini o nedavnoj poseti Delegacije SAD za energetska pitanja.

Ambasada SAD u Prištini objavila je na Tviteru da se Američka delegacija za energetska pitanja sastala se u Prištini sa predstavnicima vlade Kosova i predstavnicima poslovih krugova i razgovarala o potrebi da se diversifikuju energetski izvori, uključujući i uvođenje održivih energetskih alternativa kao ključan faktor da se obezbedi energetska nezavisnot, bezbednost i ekonomski razvoj.

Grenel je i retvitovao objavu Ambasade da je “poseta američke delegacije za energetska pitanja usledila je samo nekoliko nedelja nakon što je međunarodna delegacija koju je predvodio Grenel posetila Zapadni Balkan i tom prilikom ponovila da je vlada SAD snazno posvećena normalizaciji ekonomskih odnosa dogovorenoj 4. septembra u Vašingtonu”.

Izvor: TANJUG

Comments

Pročitaj još