Vlada Srbije imaće 21 ministarstvo, tri nova

Vlada Srbije imaće 21 ministarstvo, navodi se u Predlogu zakona o ministarstvima, koji je u skupštinsku proceduru uputila grupa od 167 poslanika.

Formiraće se Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, Ministarstvo za ljudska prava, ravnopravnost polova i društveni dijalog, kao i Ministarstvo za brigu o selu.

Nova vlada Srbije, čije se formiranje očekuje sledeće sedmice, pored pomenuta tri, imaće i Ministarstvo finansija, Ministarstvo privrede, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstvo zaštite životne sredine, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstvo rudarstva i energetike, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstvo pravde, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo odbrane, Ministarstvo spoljnih poslova, kao i Ministarstvo za evropske integracije.

Takođe, ostaju i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstvo omladine i sporta, kao i Ministarstvo kulture i informisanja.

U Predlogu zakona više nema ministarstava bez portfelja.

O sastavu nove vlade poslanici će raspravljati u subotu 24. oktobra, ranije je najavio predsednik Parlamenta Ivica Dačić.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još