Petković: Stefanović je deo prljave kampanje za obezvređivanje diplomatskih uspeha Srbije

Direktor Kancelarija za KiM Vlade Republike Srbije Petar Petković u saopštenju dostavljenom medijima podseća javnost da je Borko Stefanović jedan je od glavnih aktera prljave kampanje koja sve uspehe Srbije u borbi za Kosovo i Metohiju treba da obezvredi i predstavi kao neuspehe.

“To bi se moglo tolerisati da je Stefanović neobavešten čovek i da to čini iz neznanja, ali njegovi motivi su nesumnjivo maliciozni, i glavni cilj mu je da u javnosti proizvede osećaj prezasićenja pitanjem Kosova i Metohije i stvaranje atmosfere defetizma, a konsekventno i odustajanje srpskog naroda od borbe za svoju južnu pokrajinu.

Najnoviji Stefanovićev napad na vašingtonski sporazum o ekonomskoj normalizaciji je upravo tipičan primer sprovođenja orkestrirane kampanje protiv aranžmana koji će, između ostalog, Srbiji doneti važne infrastrukturne projekte, ali to je, pre svega, napad na činjenicu da je tim dokumentom izbegnuto ulaženje u pitanje statusa naše južne pokrajine”,stoji u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

“Evidentan srpski diplomatski uspeh, da stvar bude gora, napada direktni saučesnik u donošenju katastrofalnih sporazuma sa Prištinom (lične karte, carinski pečat, priznavanje univerzitetskih diploma) kojima su potpuno zanemareni interesi Srbije i srpskog naroda.

Stefanović našu borbu za Kosovo i Metohiju napada u ime onih međunarodnih krugova kojima smeta činjenica da Srbija u borbi za svoju južnu pokrajinu pokazuje novu odlučnost i postiže rezultate”,naglašava Petković.

Naša javnost mora biti svesna ove prljave kampanje, jer ona će se intenzivirati uporedo sa svakim novim korakom u dijalogu Beograda i Prištine, odnosno sa svakim novim korakom koji bi nas vodio u pravcu zadovoljenja naših državnih i nacionalnih interesa”,dadao je na kraju.

Izvor RKM saoštenje

Comments