• Početna>
  • Vesti>

Nakon 20 godina u Gračanici održano fudbalsko takmičenje u kategoriji pionira i petlića

U organizaciji Fudbalskog saveza Kosova i Metohije danas je, na sportskom kompleksu u Gračanici, prvi put nakon 20 godina održano treće kolo fudbalskog prvenstva u kategoriji pionira i petlića, prenosi RTV Gračanica.

Ove godine u kategoriji pionira učešće je uzelo šest ekipa, a u kategoriji petlića osam, navodi se u objavi na Fejsbuk nalogu “Srpska lista- Gračanica”.

“Ovo takmičenje je isključivo osmišljeno radi druženja dece sa celog Kosova i Metohije, a sistem takmičenja je napravljen tako da će svaka ekipa po jednom biti domaćin u svom mestu”, kazao je predsednik Fudbalskog saveza Kosovskog okruga Nebojša Simić, koji je izrazio zahvalnost opštini Gračanica na pomoći u organizovanju ovog takmičenja.

Ovo je veoma značajan događaj za opštinu Gračanica i mi smo se potrudili da budemo dobri domaćini, kao i uvek do sada, istakao je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.

“Gračanica je uvek bila dobar domaćin i ovog puta smo se potrudili da se deca osećaju kako kod svoje kuće. Ugostili smo 14 fudbalskih ekipa sa cele teritorije Kosova i Metohije. Danas je dan za druženje i želeo bih da čestitam organizatorima i Fudbalskom savezu KiM na organizaciji ovog predivnog događaja i drago mi je što su prvi put odabrali našu opštinu za održavanje ovog takmičenja”, naglasio je Popović.

Prvi put nakon 20 godina ovo takmičenje se održava u Gračanici i to je za našu decu veoma značajan događaj jer se deca lepo druže, istakao je ispred Fudbalskog kluba “Rudar” Kosovska Mitrovica Anis Idrizović.

“I za nas je ovaj događaj veoma značajan jer se posle 20 godina neko setio da organizuje ligu i za decu, ne samo za seniore jer smo im ovim događajem dali priliku da se pokažu u takmičenju”, kazao je predstavnik FK “Sveta Srbija” iz Pasjana Miroslav Cvetković.

Prvo kolo ovog prvenstva odigrano je u Leposaviću, drugo u Ropotovu, treće danas u Gračanici, a četvro će naredne nedelje biti održano u Zubinom Potoku.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još