• Početna>
  • Vesti>

OFK Dif, šampioni Zapadne i Centralne Srbije: Za fudbalera je najvažnije da ima samopouzdanje

OFK DIF iz Kosovske Mitrovice postao je šampioni Zapadne i Centralne Srbije. Dečaci  2009. godište, učestvovali su i osvojili završni turnir pod okriljem Fudbalskog saveza Srbije i Mini maksi lige, a u finalnoj utakmici, odigranoj prošle subote u Šapcu, savladali su ekipu  „Kolubare“ iz Lazarevca sa 3:1.

„U finale smo otišli kao prvoplasirani u regionu Kosova i Metohijje, nakon što smo ovde osvojili Mini maksi ligu. Sa svim pobedama smo se plasirali u finale. Tamo smo bili u grupi sa „Kolubarom“ iz Lazarevca, „Despotom“ iz Velike Plane,  i „Pazar Juniorsima“. U grupi smo takođe bili ubedljivi, sa tri pobede“ kaže trener malih šampiona Uroš Galjak i napominje da i u polufinalu nisu zabeležili nijedan kiks, te su na kraju, turnir završili sa ubeljivom gol-razlikom i ubedljivim skorom.

Govoreći o nastupajućim takmičenjima, imajući u vidu neizvesnu epidemiološku situaciju, Galjak oprezno najavljuje učešće ovih fudbalera u završnici prvenstva  Srbije, koja bi trebalo da bude održana 24. oktobra u Jagodini.

Nakon izvanrednog uspeha u Šapcu, mališani OFK Dif su krenuli put  Novog Sada, tačnije Čuruga, gde su takođe učestvovali na turniru, a domaćini su im bili njihovi drugari iz tamošnjih fudbalskih klubova.

Na pitanje koliko je naporno organizovati putovanje za tako mnogo dece i pritom snositi kompletnu odgovornost za  njihovu bezbednost, Galjak odgovara da to trenerima nije teško.

„Mi ovo radimo već godinama, uspostavljamo kontakte sa mnogim školama fudbala i iskreno, nije nam nimalo teško, bar nama trenerima,  da povedemo dečicu, da se upoznaju sa drugarima,  da vide neke nove gradove, da se malo takmiče, da iskuse i pobedu i poraz“ dodaje Galjak.

Novak Radovanović, Uroš Kostić i Mateja Micevski bili su u postavi koja je ovom klubu donela slavu.

„ Kad istrčimo na teren, u glavi je samo misao o tome da damo gol i da se borimo“ kaže Novak.

Utisci iz Šapca i Čuruga  su izvanredni. Ipak, iako im je Šabac doneo trofej, kažu da je lepše bilo u Novom Sadu, jer su se tamo sprijateljili sa domaćinima. Dakle, prijateljstvo je ipak važnije od pehara.

„U Novom Sadu smo upoznali drugare i baš su nas lepo ugostili“ priča Uroš i nada se da će i Novosađani doći u naš grad, gde bi im oni uzvratili gostoprimstvo.

Velika podrška malim mitrovačkim fudbalerima proteklog vikenda bio je i Miloš Krasić.

„Bio je tu da nas prati, da nas bodri dok igramo. Slikali smo se sa njim…“  pričaju dečaci.

A pored toga što su osvedočeni prvaci na terenu,  Novak, Uroš i Mateja su pokazali ida odlično vladaju i teoretskim znanjem.

„ Za fudbalera je najvažnije samopouzdanje. Važno je i da trenira, jer 5% je talenat, sve ostalo je rad. Jako je bitno da si timski igrač. Da nije tako, ne bismo osvojili sve što jesmo“.

OFK Dif trenutno broji preko 200 članova, a aktivno ih je oko 180.  Najmlađi fudbaleri su 2016. a najstariji 2009. godište.

Izvor i foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još