• Početna>
  • Vesti>

Zapaljeno hiljadu sveća na mestu ubistva Olivera Ivanovića

Simboličnim okupljanjem pod nazivom „1000 sveća za 1000 dana tišine“, više desetina građana večeras je u Kosovskoj Mitrovici paljenjem sveća odalo poštu ubijenom Oliveru Ivanoviću, na mestu gde je stradao.

Prijatelj porodice Dejan Nedeljković obrativši se okupljenima rekao je da iako večeras nije bilo 1000 ljudi, zapaljeno je toliko sveća u ime svih onih koji su, kako je rekao, iz nekog razloga bili sprečeni da dođu.

“Ovde smo da ukažemo na hiljadu dana ćutanja, da i dan danas ne znamo ko su ubice ni nalogodavci ” rekao je Nedeljković.

Ivanovićev prijatelj, advokat Nebojša Vlajić rekao je da je optužnica vraćena po drugi put, jer nije kvalitetna ubedljiva i jasna. “Ona mora da se ispravi, ali teško je ispraviti nešto kad nemate čime. Ako oni imaju dokaze da isprave optužnicu, to je za javnog tužioca povoljna situacija, ali već je imao dve prilike pa nije uspeo” rekao je Vlajić odgovarajući na pitanja novinara.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine ispred prostorija svoje stranke u ulici Sutjeska u Kosovskoj Mitrovici.

Sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Izvor, foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još