• Početna>
  • Vesti>

Završen “Eko art fest”: Priroda, bez koje se ne može

Uz prigodan kulturno-umetnički i muzički program, večeras je u Privatnom kulturnom centru “Akvarijus”, završen “Eko art fest”.

Posetioci festivala su imali priliku, da se u tri dana trajanja, edukuju i saznaju više o zaštiti životne sredine i savesnom ponašanju.

Prva dva dana su bila rezervisana za najmlađe, kroz edukativno-umetničke radionice i izložbe dečijih radova. Trećeg dana, otvorena je izložba radova sa motivima ugroženih ekosistema u celom svetu, nastalih na trodnevnoj likovnoj koloniji.

Glumice Fakulteta umetnosti Snežana Džogović i Milica Grbović izvele su koreodramu “Godišnje doba” u režiji Dunje Nikolić.

Nakon izvođenja koreodrame, usledio je poetsko-muzički program koji su izveli Nikola Stojanović i Luka Jovanović, u kojem su kroz određene tekstove približili temu zaštite životne sredine.

Iz organizacije “Akvarijusa” navode da je sve proteklo u najboljem redu i da je ovogodišnji festival ispunio svoja očekivanja.

“Festival je u potpunosti ispunio očekivanja, pogotovo što je ove godine organizovan dok još traje ta priča oko korone i ograničene mogućnosti organizovanja ovavkog događaja. Imajući sve to u vidu, mnogo smo zadovoljni što je sve ovo uspelo a i da sve protekne u najboljem redu.” rekao je urednik kulturno-umetničkog programa Aleksandar Dunđerin.

Iz organizacije “Akvarijusa” podesećaju da su u toku trajanja festivala preduzete sve preporučene mere zaštite od širenja zaraze korona virusa.

Organizatori festivala su Privatni kulturni centar “Akvarijus” i NVO “Domovik” iz Kosovske Mitrovice.

Osnivač i idejni tvorac “Eko art festa” je Jasmina Cvetić. Kampanja ekosvesti je podržana od strane “Save the Children” i Vlade Švedske.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još