• Početna>
  • Vesti>

Za Olivera Ivanovića 1.000 sveća u ponedeljak i u Kosovskoj Mitrovici

Paljenjem 1.000 sveća, u ponedeljak, 12. oktobra, u Kosovskoj Mitrovici, biće obeleženo 1.000 dana od ubistva srpskog političara Olivera Ivanovića.

Okupljanje je zakazano za 18 časova ispred sedišta stranke gde je stradao, u ulici Sutjeska u Kosovskoj Mitrovici.

Na to je pozvao nekadašnji odbornik građanske inicijative Olivera Ivanovića “Sloboda, demokratija, pravda” u Skupštini opštine Severna Mitrovica, Marko Jakšić.

„Nadam se da će nam se pridružiti svi Oliverovi prijatelji, poznanici, poštovaoci njegove političke zaostavštine, ali i svi drugi ljudi dobre volje iz ovog grada i okoline kojima on nedostaje i koji smatraju da je gromoglasna tišina u vezi njegove likvidacije nedopustiva. Posebno zato što ovo nema nikakvu političku pozadinu koje se mnogi boje“, istakao je Jakšić u objavi na društvenoj mreži Facebook uz poruku da „tišina predugo traje, ali i ona jednom mora da progovori“.

Ujedno je apelovao na sve koji budu došli, da se pridržavaju mera zaštite od virusa korona, odnosno, da poštuju socijalnu distancu i nose zaštitne maske.

Prethodno je Udružena opozicija Srbije (UOPS) pozvala građane Beograda i Srbije da na isti način, obeleže 1.000 dana od ubistva Olivera Ivanovića.

Okupljanje je zakazano za 19 časova ispred Crkve Svetog Marka u Beogradu.

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.

U procesu koji se vodi pred kosovskim Specijalnim sudom, optuženi su Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Silvana Arsović, Žarko Jovanović, Dragiša Marković, Rade Basara. Kao vođe kriminalne grupe optuženi su Milan Radoičić i Zvonko Veselinović.

Izvor: Radio Kontakt plus

Comments

Pročitaj još