Drugi dan “Eko art festa” protekao uz edukativne radionice

Drugi dan “Eko art festa”, koji se održava u Privatnom kulturnom centru “Akvarijus” u Kosovskoj Mitrovici, protekao je uz dve edukativne i jednu kreativnu radionicu.

Umetnici koji učestvuju na trodnevnoj likovnoj koloniji su nastavili sa svojim stvaranjem i kako kažu, radovi će sutra biti gotovi.

Jedan od umetnika, Petar Aleksić navodi da je u toku i crtanje triptiha (trodelna slika) u kojem mu pomažu kolege, Stefan Stefanović i Vuk Đurić.

Udruženje “3D Cycle” koje je i dobitnik nagrade “Zlatna ideja”, prisutnima je predstavilo celokupan proces reciklaže i na kreativan i zanimljiv način opisalo značaj zaštite životne sredine. Prisutni su bili u mogućnosti da vide realizaciju predmeta u 3D štampi.

Sara Pavkov, predsednica NVO “Zeleni sad” iz Novog Sada, je na edukativnoj radionici objasnila na koje je sve načine moguće boriti se protiv uništavanja životne sredine, i svoja iskustva i savete podelila sa prisutnima.

Za treći dan festivala, predviđeno je otvaranje izložbe radova nastalih na likovnoj koloniji, kao i izvođenje koreodrame “Godišnje doba” u režiji Dunje Nikolić.

Za kraj festivala predviđen je poetsko-muzički džem sešn.

Program je održan uz poštovanje svih propisanih mera sprečavanja širenja zaraze korona virusa.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments