• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Oružjem se ništa ne rešava, neće biti novih Oluja, niti pogroma srpskog stanovništva sa KiM

Neće biti novih Oluja, niti pogroma srpskog stanovništva sa KiM, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, povodom navoda da su sprske službe ukazale da se spremaju organizovane provokacije i napadi Albanaca na Srbe na KiM, u cilju stvaranja nestabilnosti.

Na pitanje kako to komentariše i kako će država zaštiti ljude na KiM, Vučić je odgovorio da to nije lako, jer Srbija nema efektivnu kontrolu na Kosmetu, ali je, kaže, mudrom politikom i razgovorima uspevala da sačuva najveći deo srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, što će činiti i dalje.

“Ali, i već sam to govorio, neće biti novih Oluja, ni pogroma stanovništva i pri tome stojimo. A, borićemo se diplomatski, obaveštavaćemo, uporozavati…”, rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da lično želi da veruje u razum i da i Albanci shvataju da se ništa ne rešava oružjem, već da jedino razgovorima, hladne glave i komrpomisima možemo do boljeg života i za Srbe i za Albance.

Mediji su danas preneli da su srpske službe upozorile vrh države da će Srbi na KiM, naročito oni u enklavama, u narednim danima biće meta organizovanih provokacija i napada Albanaca, a sve u cilju stvaranja nestabilnosti koja bi dovela do ponovnog zastoja u dijalogu Beograda i Prištine kao i opstrukcije saradnje sa Specijalnim sudom u Hagu.

Izvor Tanjug

Comments

Pročitaj još