• Početna>
  • Vesti>

Vučić nakon sastanka sa Varheljijem: Dobićemo od EU kao region oko osam milijardi evra u grantu i još 20 kroz projekte

Predsednik Aleksandar Vučić je nakon sastanka sa komesarom za proširenje EU Oliverom Varheljijem naveo da će region dobiti od EU oko osam milijardi u grantu, a još 20 milijardi evra preko kroz različite projekte.

Aleksandar Vučić je izrazio zadovoljstvo zbog posete komesara za proširenje EU Olivera Varheljija, koga je nazvao iskrenim prijateljem Srbije.

“Želim da mu se zahvalim na naporima da unapredi pregovarački proces koji vodi Srbiju ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji”, istakako je predsednik.

Navodi da su danas najkonkretnije govorili o mogućnosti Srbije u ekonomsko-investicionom paketu EU, vrednom osam milijardi evra u grantovima.

“Dobićemo kao region oko osam milijardi u grantu, a još 20 milijardi preko kroz različite projekte”, naveo je predsednik.

Zahvalan je komesaru i Evropskoj uniji na velikoj podršci koju će u narednih sedam godina, naročito od 2023, pružiti i Srbiji i regionu.

“Apsolutno sam ozbiljan i veoma zahvalan poreskim obveznicima EU, koji će uložiti veliki novac u naš region”, poručio je Vučić.

Istakao je kao važan projekat izgradnje kompletne internet “broadband” mrež za ruralna područja, da bi postojao kompjuter u svim seoskim školama.

“To je jedan od fantastičnih projekata koji ćemo raditi zajedno sa Evropskom unijom. Samo taj projekat je oko 73 miliona evra”, istakao je predsednik.

Vučić je naveo da su razgovarali i o drugim infrastrukturnim projektima, kao što su izgradnja i puteva i pruga.

Izvor: RTS

Foto: RTS

Comments

Pročitaj još