• Početna>
  • Vesti>

Srbi u Donjoj Brnjici zadovoljni zbog hapšenja napadača na decu, ali za poverenje još rano

Brzo hapšenje osumnjičenog, koji je policiji priznao da je ispred okupljene srpske dece kod škole u Donjoj Brnjici u subotu uveče pucao iz pištolja, pruža nadu da će kosovska policija i ubuduće efikasnije da radi svoj posao i tako stekne poverenje meštana, koje prethodni incidenti već dugo drže u strahu.

“Od 1999. godine trpimo iživljavanje vandala koji nas provociraju, kradu i uništavaju imovinu. Za mnogobrojne incidente niko nikada nije odgovarao. Privođenje osumnjičenog za pucnjavu u školskom dvorištu pruža nam neku nadu da se incidenti neće nastaviti”, kaže meštanin Donje Brnjice, Milan Ćirković.

On je poručio da je dobro što su uhapsili napadača i što je po prvi put rešen neki incident od 1999. godine.

“Očekujem da će se rešavati problemi. Ovo je moralo nekad da se desi. Ja sam stariji čovek, sigurnost  ne osećam, ali naša deca treba da je osete”, rekao je Ćirković.

Zvonko Tanasković je istakao da je komandir policije ispunio ono što je obećao na sastanku u nedelju.

“Bilo je teško. Napeti smo bili. Komandir policije ono što je obećao na sastanku to je uradio. Napadač je priveden”, konstatuje Tanasković.

Od incidenta ispred škole je proteklo peta dana i kod meštana se još uvek oseća napetost. Dece više nema kao pre na školskom poligonu iako je pojačano prisustvo policije.

“Svakodnevno viđamo policiju koja često patrolira kroz selo, ali nisu konstano ispred škole. Deca se još uvek osećaju nesigurno. Roditelji prate decu do škole i ne pustaju ih da dolaze sami”, kaže direktor OŠ “Dimitrije Prica” Bojan Miladinović.

Od dolaska međunarodne vojne i civilne misije na Kosovu u Donjoj Brnjici su ubijena četiri Srbina, dok su dva kidnapovana.

Izvor i foto: Kosovo Online

Comments

Pročitaj još