Osmani: Hoti u petak izveštava o 100 dana rada vlade

Na današnjem sastanku Predsedništva kosovske skupštine doneta je odluka da se Hoti u petak obrati poslanicima i iznese svoj izveštaj o 100 dana njegove vlade, a osim te tačke na dnevnom redu biće i predlozi zakona o ekonomskom oporavku kao i Nacrt zakona o zaštiti vrednosti OVK, prenosi Kljan Kosova.

Nakon sastanka, predsednica skupštine Vjosa Osmani saopštila je da je odlučeno da se održi sednica na kojoj se očekuje da se u načelu održi glasanje o Nacrtu zakona o zaštiti ratnih vrednosti OVK, glasanje o Nacrtu zakona o Ekonomskom oporavku i glasanje o Nacrtu rezolucije iz izveštaja premijera Avdulaha Hotija u vezi sa dijalogom, izveštava Klan Kosova.

„Prošle nedelje, kao predsedavajuća, obratila sam se premijeru Avdulahu Hotiju sa pozivom da podnese izveštaj o 100 dana vlade. Danas smo se dogovorili da 9. oktobar bude odgovarajući datum. Po svoj prilici, Hoti u petak izveštava o ovoj temi“, rekla je Osmani.

Predsedništvo Skupštine održalo je danas sastanak radi dogovora o dnevnom redu sednice.

 „Pre svega, želela bih da vas obavestim da, kao i na bilo kojoj drugoj sednici, imamo obavezu da ponovo izglasamo preostale tačke. Očekuje se da će i ovog četvrtka biti načelno glasanje o Nacrtu zakona o zaštiti ratnih vrednosti OVK, načelno glasanje o Predlogu zakona o ekonomskom oporavku – kovid-19, glasanje o Nacrtu rezolucije o izveštaju premijera Avdulaha Hotija u vezi sa dijalogom“, podsetila je Osmani.

Na dnevnom redu će biti i dva međunarodna sporazuma.

„Pored toga, imaćemo novu plenarnu sednicu koja će uključivati ratifikaciju dva sporazuma, Kosovo-Italija o premeštanju osuđenih lica i ratifikacija IPA sporazuma Kosovo-EU“, zaključila je predsednica kosovske skupštine.

Izvor Klan Kosova/Kosovo Online

Comments

Pročitaj još