Miletić: Priština ne bira sredstva da se dodvori SAD

Srpski narod se decenijama suočava sa licemerjem i dvostrukim standardima, kako medjunarodne zajednice, tako i svih onih koji bi da realizuju svoje ciljeve u regionu, unižavajuci njegove interese i umanjujuci njegov značaj, a u tom smislu se ne biraju sredstva, a o moralu niko ni ne razmislja, izjavio je za Kosovo Onlajn direktor centra za globalizaciju Dejan Miletić.

Miletić je u reakciji na dodeli odlikovanja od strane Hašima Tačija predsedniku SAD Donaldu Trampu kazao da se u tom smislu ne biraju sredstva, te da o moralu niko ni ne razmislja.

“Priština je imala posebnu ulogu u tom procesu, jer je albanski narod sa KiM iskorišćen za razbijanje Jugoslavije i slabljenje Srbije, a na kraju i za transformaciju NATO-a. Kako su od devedesetih proslog veka, Albanci bili predstavljani kao ‘mučcenicč”, odnosno žrtve srpske drzave, ništa im se nije zameralo, odnosno sve im je bilo dozvoljeno” kazao je Miletić.

Budući da se radilo o širim svetskim procesima u kojima je KiM drama bila sredstvo, a ne cilj, albanski narod je izgubio osećaj za odgovornost i pravdu, ocenio je on.

“Posledice takvih odnosa su danas sve očiglednije, a sastoje se u činjenici da rukovodstvo Albanaca u Prištini, sistemski neguje licemerje, dodvorištvo i nemoć da se o budućnosti Albanaca na KiM razmišlja, razgovara i deluje sa pogledom na budućnost. Traženje načina za suživot i jačanje nacionalne tolerancije sa srpskim narodom, predstavlja sine qua non (neophodan uslov) za očuvanje mira, stvaranje uslova za dalji razvoj i obezbeđivanja perspektive generacijama koje dolaze, a u krajnjem smislu i uslova za njihov opstanak -suživot sa srpskim narodom” dodao je.

Prema njegovim rečima  velika je iluzija da ce im Amerikanci, evopljani, ili neko treći, ispuniti želje, dati nezavisnost, stvoriti blagostanje i učiniti ono sto oni ničim ne zaslužuju, ali i onim što nikako nisu u stanju da očuvaju.

“Imajući sve ovo u vidu, ni malo ne iznenađuje činjenica da malo, malo, pa čujemo da su nešto imenovali pri čemu računaju na njihovu sujetu i nizak kulturološki nivo, jer kome tako jeftina igra može da predstavlja ikakvu važnost. Ovo je sve postalo toliko očigledno da dodela ordena Trampu, predstavlja poslednji, ali najdramatičniji, primer takvih niskih, podlih i jeftinih namera”.

Ocenio je da su su poslednji ljudi na planeti, koji ovih dana pozitivno razmisljaju o Trampu i njegovoj administraciji  Albanci sa KiM, i njihovi promoteri i lobisti, na čelu sa “Nensi Pelosi (Predsednicom Kongresa SAD), odlazećeg Eliota Engela (predsednik spoljnopolitičkog komiteta Kongresa SAD) i aktuelnog predsedničkog kandidata (protivkandidata Trampu) Džoa Bajdena, koji su sve ucinili da ‘dodju glave’ Trampu”.

Miletić navodi da ne samo da je Priština onemogućavala razgovore, pregovore i dogovore sa srpskom stranom, čekajuci odlazak Trampa, nego su aktivno pomagali njegovo rušenje i dezavuisanje njegovih inicijativa.

“Pametnom dosta, a za one druge neka im Bog pomogne jer znači da su se ozbiljno okoristili od albanskih mafijskih pipaka, dok onih trećih (koji veruju u iskrenost Prištine) sigurno nema, budući da je teško toliko neinteligentan biti, a ne prozreti ljigavost takvih tituliranja, imenovanja i nagradjivanja, bez ikakve iskrenosti i dobrih namera. Ako je i od Prištine, dosta je”.zaključio je Miletić.

Izvor: Kosovo Online

Comments

Pročitaj još