• Početna>
  • Vesti>

Hoti: Izjave srpskih zvaničnika pokazuju da je Beograd namerno prikrivao tragove zločina

Kosovski premijer Avdulah Hoti rekao je da je Vlada Kosova razočarana zbog pojedinih izjava visokih srpskih zvaničnika, koji pokazuju nepoštovanje prema žrtvama rata na Kosovu, prenosi Koha.

“Vlada Kosova izražava duboko razočaranje nekim javnim izjavama visokih srpskih zvaničnika, koji otvoreno nastavljaju da pokazuju dubok nedostatak poštovanja prema žrtvama nedavnog rata na Kosovu, kao i prema njihovim porodicama, koje dve ili više decenija i dalje očajnički traže svoju rodbinu otetu od srpskih snaga”, rekao je Hoti.

Kosovski premijer je naveo da su takve izjave skandalozne, da vređaju žrtve srpskih zločina i “dokazuju da je Beograd tokom godina namerno i svesno prikrivao tragove zločina, skrivajući lokacije masovnih grobnica”.

Hoti kaže da Vlada Kosova protivi takvom političkom mentalitetu  i da očekuje da to učini i međunarodna zajednica, posebno EU i SAD.

Koha navodi da su srpski ministri Aleksandar Vulin i Ivica Dačić “vređali Albance poslednjih dana, ali i pretili”.

Vulin se u više navrata pozivao na Albance sa uvredljivim terminom “Šiptari”, dok je Dačić na neki način pretio Srbima koji ukazuju na masovne grobnice Albanaca u Srbiji, piše Koha.

Izvor Kosovo Online

Comments

Pročitaj još