• Početna>
  • Vesti>

Popović: Napad na decu nije civilizacijski, policija da poveća patrole

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović izjavio je večeras da incident u selu Donja Brnjica kada je pucano ispred dece nije civilizacijski i da će od policije biti zatraženo da povećaju broj patrola, a odgovorne privedu pravdi.

„U narednom periodu tražićemo da se poveća broj pripadnika policije i Kfora koji moraju da patroliraju i moraju da nađu počinioce. Dok nemate rezultat, počinioci se osećaju slobodno da čine ovakva nedela“, rekao je Popović.

On je podsetio da je posle potpisivanja Vašingtonskog sporazuma, razgovora u Briselu, bilo pokušaja da se kidnapuju decu (u Plemetini) i da su sada pucali ispred dece i upirali pištolj u devojčicu.

„To nije civilizacijski i mislim da takvim ljudima je mesto u zatvoru a ne na slobodi“, poručio je Popović koji je večeras posetio Srbe u selu Donja Brnjica nakon incidenta koji se dogodio.

Naveo je da u dosadašnjim istragama nije bilo pomaka i da kosovska policija, odnosno bezbednosne strukture moraju da rade svoj posao ako žele da gradimo budućnost ovde.

Izvor: Kosovo Online

Foto: Kosovo Online

Comments

Pročitaj još