• Početna>
  • Vesti>

Školski pribor za đake iz Leposavića od vršnjaka iz Južnobačkog okruga

Đaci osnovnih i srednjih škola Južnobačkog okruga prikupili su pakete školskog pribora, koje su namenili za svoje vršnjake u opštini Leposavić. Paketi su pripremljeni i za mališane u opštini Gračanica, javlja Leposavić portal.

Poklone za školarce u Leposavić su dopremili načelnik Južnobačkog okruga Milan Novaković i direktori osnovnih i srednjih škola iz Novog Sada.

„Ovo postaje tradicija, prijateljstvo traje već sedam godina… Mnogo više od samih poklona znači prisustvo i briga naših prijatelja,“, izjavio je predsednik opštine Leposavić, Zoran Todić, nakon sastaka sa gostima iz Vojvodine.

Todić je ujedno naveo da će delgacija iz Južnobačkog okruga posetiti i opštinu Gračanica gde će takođe učenicima biti uručeni paketi školskog pribora.

Načelnik Južnobačkog okruga Milan Novaković izrazio je zadovoljstvo, što je već sedmu godinu u Leposaviću, naznačivši da je ove godine za Osnovnu školu „Stana Bačanin“ u Lešku obezbeđeno 250 paketa školskog pribora.

„Najveća vrednost ove akcije koju zajedno radimo sa decom iz osnovnih i srednjih škola, je jedinstvo i taj osećaj dece i njihovih roditelja da pomognu svojim drugarima sa područja Kosova i Metohije“, poručio je Novaković.

Izvor Leposavić portal/KoSSev

Comments

Pročitaj još