Milica Mandić na Fakultetu za sport u Leposaviću

Reprezentativka Srbije u tekvondou Milica Mandić dobila je danas indeks Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Priština sa središtem u Leposaviću. Ove školske godine na fakultet u Leposaviću upisalo su se 84 studenta.

Kako je saopšteno, svečano uručivanje studentskih knjižica polaznicima 42. generacije studenata organizovano je u Leposaviću, a dekan prof. Veroljub Stanković prvi indeks uručio je tekvondistkinji Milici Mandić, a pozdravio je njenog trenera Dragana Jovića i predsednika Sportskog saveza Beograda Dragana Tomaševića.

“Velika je čast da prvi indeks u ovoj školskoj godini uručim Milici Mandić. To je veliko priznanje i podstrek za sve mlade koji žive na prostoru Kosova i Metohije, a i za sve one koji su željni znanja došli iz gradova iz centralne Srbije da studiraju u ovom gradiću”, rekao je Stanković.

Olimpijska šampionka iz 2012. godine nije krila radost što je imala priliku da se sretne sa mladima koji žele da uče.

“Samo znanjem i upornim radom se postiže uspeh i osvajaju medalje”, rekla je Mandić i pozvala je sve da se predano posvete poslovima za koje će se školovati.

Trener Jović poručio je da bez obzira na vanrednu sitauciju, svuda i na svakom mestu treba se posvetiti fizičkim aktivnostima.

“Tako se pobeđuju svi problemi i sve bolesti”, rekao je Jović.

Uz poruku da je spport najbolji lek, Dragan Tomašević potvrdio je da su u ovi ljudi izabrali fakultet u Leposaviću, koji je spreman da tehnički i stručno obrazuje one koji će se u budućnosti sportom.

Na Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Leposaviću ove školske godine upisalo se 84 studenta.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još