• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Priština celom svetu pokazala kako se odnosi prema postignutim dogovorima

“Odlukom da ministru prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladenu Šarčeviću zabrani dolazak na Kosovo i Metohiju Priština je po ko zna koji put na najgrublji i najbezočniji način prekršila niz sporazuma potpisanih u Briselu, čime je još jednom udarila u same temelje procesa normalizacije odnosa.” saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Priština je javno celom svetu pokazala kako se odnosi prema dogovorima postignutim uz posredovanje Evropske unije i dijalogu sa Beogradom, dodaje Đurić.

Đurić navodi da je najnovije kršenje sporazuma o posetama zvaničnika, sporazuma o slobodi kretanja i integrisanom upravljanju samo kap u moru subverzija kojima Priština već godinama ruši briselski dijalog.

“Jednostrani akti i samovolja Prištine jesu, kako se još jednom pokazalo, najveća pretnja političkoj stabilnosti u regionu, i krajnje je vreme da Evropska unija, kao posrednik u dijalogu i garant sprovođenja sporazuma, najoštrije reaguje kako bi sprečila ovakvo ponašanje.” zaključuje se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još