• Početna>
  • Vesti>

U Plemetini narušena bezbednosna situacija nakon pokušaja otmice osmogodišnjeg dečaka

Meštani Plemetine kod Obilića uznemireni su  zbog pokušaja otmice  srpskog dečaka ali i zbog sve učestalijih napada koji se dešavaju i u ostalim srpskim sredinama centralnog Kosmeta. Osmogodišnjeg dečaka u selu Plemetina kod Obilića, nepoznate osobe pokušale su da kidnapuju na putu od škole do kuće, potvrdio je, za RTV Gračanica, otac deteta Predrag Vuksanović.

„Kada se moj sin juče oko 13 časova vraćao iz škole , na putu Prilužje-Plemetina stao je crveni auto i ljudi koji su bili u njemu pozvali su ga da ga povezu kući. Međutim, kako dete nije poznavalo dotične osobe i odbilo je da uđe u auto oni su ga uhvatili za ruku i pokušali da ga povuku. Na sreću, on se istrgao i utrčao u dvorište komšije“, kazao je otac deteta i dodao da je dete bilo veoma uzrujano, kao i komšija koji ga je kasnije otpratio do kuće.

Vuksanović, koji je slučaj prijavio policiji, ističe da mu nepoznate osobe već treći put presreću decu po povratku iz škole.

Bezbednosna situacija u pokrajini u poslednje vreme nije baš najbolja, istakao je potpredsednik Srpske liste Srđan Popović.

„Svi smo očekivali da će se bezbednosna situacija popraviti posle potpisivanja sporazuma u Vašingtonu i pregovora održanih u Briselu, ali se to još uvek ne dešava i zabrinjava činjenica što se počinioci ne pronalaze i ne kažnjavaju“, naglasio je Popović.

U Plemetini ima više od 250 srpskih i nealbanskih porodica, ali je bezbednost u ovom selu poslednjih dana narušena, istakao je za RTV Gračanica predsednik Privremenog organa opštine Obilić Goran Dančetović i dodao da je potrebnije veće prisustvo policije, kao i rasvetljavanje brojnih krađa u tom selu.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još