• Početna>
  • Vesti>

Đurić sa ambasadorom Izraela o političko-bezbednosnoj situaciji na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorom Izraela u Srbiji Jahelom Vilanom, kojeg je informisao o toku dijaloga Beograda i Prištine i političko-bezbednosnoj situaciji u našoj južnoj pokrajini, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Dijalog je, prema Đurićevim rečima, suštinski važan za stabilizaciju političkih prilika u regionu i ekonomski razvoj, međutim Srbija neće u okviru procesa normalizacije odnosa ni implicitno ni eksplicitno priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Briselski dijalog je, prema Đurićevim rečima, u ovome trenutku talac nespremnosti Prištine da sprovede pre sedam i po godina preuzetu obavezu formiranja Zajednice srpskih opština.

Na sastanku je bilo reči i o nedavno potpisanom vašingtonskom sporazumu, a Đurić je izrazio očekivanje da će u predstojećem periodu Izrael, u duhu tradicionalnog prijateljstva naših država i naroda, nastaviti da ima sluha i poštovanja za srpske državne i nacionalne interese.

Srpski narod će u bratskom jevrejskom narodu nastaviti da vidi prijatelja i sapatnika, i dva naroda će, istakao je Đurić, nastaviti da se ujedinjeno bore protiv revizije istorije i za istinu o zajedničkim stradanjima, zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još