Napad na srpsko dete na Kosovu, otac sumnja na pokušaj otmice

Nepoznate osobe fizički su danas napale dečaka M. V. u selu Plemetina kod Obilića, koji se iz škole vraćao kući, a njegov otac sumnja da je reč o pokušaju otmice, prenosi Tanjug.

Otac dečaka, Predrag Vuksanović je RTS-u preneo da se napad dogodio na putu od Plemetine prema susednom selu Prilužje, kada se njegov sin, učenik trećeg razreda, vraćao iz škole kući.

“Mog sina je kući dopratio komšija u čije je dvorište uspeo da pobegne, kada se otrgo iz ruku osobe koja je pokušala da ga uvuče u automobil. Iz ”audija” crvene boje, nepoznata osoba je otvorila vrata i rukom dohvatila Martina. Na sreću, uspeo je da pobegne i zaštitu potraži u prvom dvorištu”, ispiričao je Predrag Vuksanović.

Kaže da ne zna ko su osobe iz automobila, ali da su ljudi iz sela primetili kako odlaze u susedno selo Hamidija, u kojem nema Srba.

Vuksanović je slučaj prijavio policiji, čiji su pripadnici bili u Plemetini i otišli nakon što ih je upoznao sa incidentom.

Kaže da ne zna da li će da pokrenu istragu i organizuju potragu, navodeći primer od pre šest meseci kada je na istom putu napadnut i njegov stariji sin, i da o tom incidentu nema nikakvu povratnu informaciju.

U Plemetini živi stotinak srpskih domaćinstava.

Sa Srbima koji su ostali da žive u Prilužju, Babinom Mostu, Gracu, čine kompaktnu srpsku sredinu na području između Kosovske Mitrovice i Prištine, a u zaleđini su okruženi albanskim stanovništvom.

Izvor: Kosovo online / Tanjug

Comments