Septembar – mesec trčanja za CrossFit tim 028

Članovi tima CrossFit 028 iz Kosovske Mitrovice imali su zapažene rezultate na nedavno održanim planinskim trkama. Trojica članova ovog tima, među kojima i sam trener, trčali su tokom vikenda Tribalion Green stazu sa preprekama na Tari, nedelju dana ranije još troje članova ovog tima trčalo je Trail race Kopaonik.
Na Tribalionu, na stazi od 12 kilometara sa 20 prepreka, trčali su trener tima Marko Božović i članovi Marko Lazarević i Aleksandar Savić. Od 301 učesnika koliko ih je samo na listi onih koji su završili trku, Lazarević se našao na 27. mestu, Božović na 35, a Aleksandar Savić na 136. mestu. 
Ovo je bio prvi put da su trojica CrossFit-era trčali ovakvu stazu koja iziskuje dobru kondiciju i snagu, jer osim kilometraže i činjenice da se trči na planini, morale su da se pređu i prepreke kao što su – preskakanje i provlačenje ispod grede, nošenje tereta, provlačenje ispod žice, prelaske drvenih zidova i slično.
“Jedna od prepreka bila je i plivanje. Bilo je izuzetno naporno. Vreme nam nije išlo u korist, jer je padala kiša koja nam je stvarala dodatne poteškoće na samoj stazi. Za trku smo se spremali dva meseca. Međutim, ništa ne može u potpunosti da vas pripremi na planinsku trku koliko samo iskustvo. Tako da je ova trka bila dragocena i sa iskustvom više se pripremamo za nove,” kazao je Božović. 


Na Kopaoniku su 19. septembra stazu od 7 kilometara trčali – Ana Marija Ivković, Milan Rajek i Stefan Savić.
Za Rajeka i Savića je ovo bila prva ovakva trka. Našli su se u prvih 40 najbržih. Ana Marija Ivković našla se na prvom mestu u kategoriji žena od 30 do 39 godina, a u generalnom plasmanu osvojila je šesto. Ovo je inače četvrta godina zaredom da Ivković trči Trail Race Kopaonik. Prošle godine imala je isti rezultat.
“Najlepše od celog događaja su sama staza i energija pred početak i na kraju trke. Najteži deo je priviknuti se na planinski vazduh i nadmorsku visinu, to je ono i što usporava trčanje. Donekle je trčanje otežalo i nešto hladnije vreme, koje mi inače ne prije, ali zadovoljna sam plasmanom,” kazala je Ivković.

Izvor RKM

Comments

Pročitaj još