• Početna>
  • Vesti>

Vučić: ZSO nezaobilazna tema; po prvi put se razgovara o Gazivodama

Predsednik Srbije Aleksandra Vučić poručio je danas da će Beograd u najboljoj veri nastaviti pregovore sa Prištinom pod okriljem Evropske unije.

“Mi smo spremni za razgovor. Zajednica srpskih opština je nezaobilazna tema i na tome ćemo insistirati”, rekao je Vučić
nakon svečane promocije novih pripadnika policije, odgovarajući na pitanje novinara da li će biti sastanka u Briselu 28. septembra, s obzirom na to da albanski mediji trvde da delegacija Prištine neće doći.

Upitan da li bi Srbiji odgovaralo da SAD preuzmu pregovore Beograda i Prištine i da li je nedavno u Vašingtonu bilo reči o tome, Vučić je rekao da je to veoma kompleksno, teško i složeno pitanje na koje danas, kako kaže, ne bi odgovarao.

Istakao je, međutim, da se pregovori i odlukom Ujedinjenih nacija vode pod okriljem EU.

“I odlukom UN, i neću da govorim ko je sve na to uticao svojevremeno, pregovori se vode pod okriljem EU i u najboljoj veri ćemo nastaviti pregovore pod okriljem EU”, rekao je Vučić.

“Prvi put se govori o podeli resursa Gazivoda”

Na pitanje šta Amerika predlaže po pitanju Gazivoda, Vučić je rekao da još ne predlažu ništa, jer tek treba da urade studiju izvodljivosti da bi to moglo da se vidi, ali da je svakako za nas dobro to što se govori o podeli resursa.

“Prvi put se govori o podeli resursa, vodnih i elektroenergetskih. Mi ni kilovata nismo uzimali, tako da je vreme da počnemo da razgovaramo o tome”, rekao je Vučić.

Izvor: RTS

Foto: Tanjug

Comments

Pročitaj još