• Početna>
  • Vesti>

Grenel i delegacija DFC sa privrednicima iz Beograda i Prištine

U Ambasadi SAD u Beogradu su zvanično počeli sastanci predstavnika privrednih komora Beograda i Prištine sa specijalnim savetnikom predsednika SAD Ričardom Grenelom i delegacijom američke Razvojne finansijske korporacije, DFC.

Kako je ranije najavljeno, tema sastanka je realizacija projekata u oblasti energetike, prerađivačke industrije, ekologije i podrške malom biznisu, koje će delom finansirati DFC, a koji su dogovoreni sporazumom u Vašingtonu.

Pored Grenela, sastanku prisustvuju izvršni direktor DFC Adam Boler, ambašador SAD u Srbiji Entoni Godfri, predsednici privrednih komora Srbije i Kosova, Marko Čadež i Berat Rukići, kao i predsednik Američke privredne komore Zoran Petrović.

Nakon sastanka očekuju se izjave za medije.

Glavni povod za posetu američkih partnera i zvaničnika Beogradu je otvaranje regionalne kancelarije DFC u Beogradu, preko koje će projekti biti realizovani.

Američka delegacija sastaće se kasnije danas i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić u Palati Srbija, gde će predstavnici dveju delegacija potpisati Zajedničku izjavu.

Sastanci o realizaciji projekata koje će finansirati DFC biće nastavljeni sutra sa Ministarstvom finansija i Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Izvor RTS

Comments

Pročitaj još