Grenel i Boler sa predstavnicima privrednih komora Srbije i Kosova: Imamo priliku za investicije i razvoj

U Ambasadi SAD u Beogradu danas su održani sastanci predstavnika privrednih komora Srbije i Kosova sa specijalnim savetnikom predsednika SAD Ričardom Grenelom i delegacijom američke Razvojne finansijske korporacije (DFC), prenosi Tanjug.

U obraćanju medijima izvršni direktor DFC Adam Boler rekao je da “imamo priliku za investicije i razvoj privatnog sektora u Srbiji, na Kosovu i u celom regionu”.

Kako je ranije najavljeno, tema sastanka je realizacija projekata u oblasti energetike, prerađivačke industrije, ekologije i podrške malom biznisu, koje će delom finansirati DFC, a koji su dogovoreni sporazumom u Vašingtonu.

Pored Grenela, sastanku prisustvuju izvršni direktor DFC Adam Boler, ambašador SAD u Srbiji Entoni Godfri, predsednici privrednih komora Srbije i Kosova, Marko Čadež i Berat Rukići, kao i predsednik Američke privredne komore Zoran Petrović.

Glavni povod za posetu američkih partnera i zvaničnika Beogradu je otvaranje regionalne kancelarije DFC u Beogradu, preko koje će projekti biti realizovani.

Američka delegacija sastaće  danas i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić u Palati Srbija, gde će predstavnici dveju delegacija potpisati Zajedničku izjavu.

Sastanci o realizaciji projekata koje će finansirati DFC biće nastavljeni sutra sa Ministarstvom finansija i Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Izvor Tanjug

Comments