• Početna>
  • Vesti>

Grenel: Ekonomski razvoj će promeniti politički pejzaž regije

Završen je sastanak kosovskog premijera sa američkom delegacijom i izaslanikom Ričardom Grenelom.

Izaslanik predsednika Donalda Trampa, Ričard Grenel, izjavio je da će sporazum koji je 4. septembra potpisan u Beloj kući uticati na postizanje ekonomskog razvoja na Kosovu.

Na konferenciji za novinare nakon sastanka sa premijerom Avdulahom Hotijem, Grenel je rekao da je svrha njihove posete Prištini da primena ovog sporazuma.

„Ovde smo da pokažemo našu posvećenost i posvećenost sporazumu o ekonomskoj normalizaciji. U prošlosti su građanima Kosova data mnoga obećanja, a mi se ovim sporazumom obavezujemo prema vama da je primena sporazuma ono zbog čega smo i došli. Ono što radimo kroz ovaj sporazum i svo osoblje iz SAD-a i putem američke ambasade je da izrazimo našu posvećenost. Ono što želimo je da ispunimo sporazum i krenemo napred za ekonomski razvoj. Ekonomski razvoj, radna mesta i energija promeniće politički pejzaž regiona”, kazao je Grenel.

Premijer Kosova Avdulah Hoti rekao je da prisustvo delegacije američke vlade pokazuje ozbiljnost Trampove administracije u sprovođenju istorijskog sporazuma potpisanog 4. septembra, koji će, prema njegovim rečima, dovesti do finalizacije konačnog sporazuma Kosovo i Srbija.

„Njihovo prisustvo pokazuje odlučnost i ozbiljnost predsednika Trampa i njegove administracije da primene sporazum, koji se s pravom smatra istorijskim sporazumom. Ovaj sporazum stvoriće hiljade novih radnih mesta. Očekujemo da će narednih nedelja ministri i Trampova administracija konkretno krenuti u sprovođenju sporazuma“, rekao je Hoti.

Izvor RTK2

Comments

Pročitaj još