• Početna>
  • Vesti>

Veljiu izvestio poslanike o slučaju ulaska srpske vojske u Karačevo

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Agim Veljiu izvestio je poslanike o slučaju ulaska srpske vojske u selo Karačevo kod Kosovske Kamenice i dodao da se on, kao ministar, tim slučajem bavio po hitnom postupku, prenosi Gazeta ekspres.

“Tokom poslednjih mesec dana bili smo svedoci izveštavanja o slučaju ulaska srpskih snaga na Kosovo. S obzirom na osetljivost slučaja, ja sam se kao ministar hitno pozabavio ovim pitanjem”, rekao je Veljiu.

On je podsetio da se ovaj događaj dogodio 7. avgusta oko 17.30.

“Na osnovu mojih sastanaka, izveštaja organa bezbednosti, Kfora i svedočenja građana, može se potvrditi da su 7. avgusta, oko 17:30, primećena pomeranja vojnih snaga u Karačevu”, rekao je Veljiu.

Veljiu je dodao da je o ovoj temi razgovarao i sa Kforom i drugim organima bezbednosti na Kosovu.

“U početku smo razgovarali sa policijom, Kforom, moj savetnik je nekoliko puta obišao mesto događaja i na zahtev premijera o ovom pitanju se razgovaralo sa pripadnicima nacionalne bezbednosti”, rekao je Veljiu.

Veljiu je rekao da je Kfor pružao uveravanja da je to bila njihova zajednička patrola sa srpskom stranom i da se takve aktivnosti sprovode i sa srpskom i sa kosovskom policijom.

Izvor:Gazeta Express,Kosovo Online

Comments

Pročitaj još