• Početna>
  • Vesti>

Spirić: Današnji dan treba da učvrsti naše jedinstvo, preko potrebno srpskom narodu gde god se on nalazi

U Srbiji i Republici Srpskoj, danas se po prvi put obeležava Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Tim povodom i u Kosovskoj Mitrovici, zastave  Republike Srbije postavljene su u celom gradu, dok je najveća istaknuta na jednoj od zgrada u centru, u blizini spomenika knezu Lazaru.

Današnji dan je poseban za građane Severne Mitrovice, rekao je u izjavi za program Radio Kosovske Mitrovice predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić.

„ Istaknuta je državna zastava na svim vidnim mestima. Današnji dan treba da učvrsti naše jedinstvo koje je preko potrebno srpskom narodu gde god se on nalazi. Srbi na Kosovu i Metohiji najbolje prepoznaju šta je ono što najviše treba, a to je sloboda. Sloboda je skupa reč za kojom tragamo i koja uvek na svim mestima treba da bude zastupljena. Politika koju vodi naš predsednik Aleksandar Vučić pokazatelj je da kad imamo slobodno i mirno područje, možemo očekivati i ekonomski prossperitet koji je preduslov svih uslova“ istakao je Spirić.

On dodaje da imajući u vidu okolnosti u kojima se nalazimo ovaj dan će biti obeležem skromno, ali svečano. „Sve ono kako je prvi put u čitavoj zemlji, tako biće i u Kosovskoj Mitrovici“ rekao je.

Građanima Kosovske Mitrovice poručuje da budu istrajni, mudri i solidarni. „Jedinstvo je preko potrebno u svakom momentu, a svi zajedno možemo da stvaramo bolju priliku za ekonomski razvoj imajući u vidu sve ono što se prethodnih nedelja dešavalo na globalnom nivou“ istakao je predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica.

Inače, ovaj praznik će počev od ove, biti obeležavan svake godine u Republici Srpskoj i Srbiji u znak sećanja na dan kada je u Prvom svetskom ratu 1918. godine probijen Solunski front. Praznik će se obeležavati na centralnom, ali i na lokalnim nivoima.

Izvor, foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još