• Početna>
  • Vesti>

Voker promenio tabor, savetuje Tačija za 7.000 evra mesečno

Bivši šef verifikacione Misije OEBS-a na Kosovu Vilijam Voker odlučio je da postane savetnik predsednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija.

Vokerova kompanija će dobijati 7.000 evra mesečno za pomoć Tačiju, javlja portal Kalzo, navodeći da je u pitanju sporazum o savetovanju koji je Tačijeva kancelarija u avgustu sklopila sa Fondacijom Voker.

Fondacija Voker, koju su osnovali Voker i Hasan Šalja 2017. godine, potpisala je, kako se ističe u tekstu portala, “debeo ugovor” sa Tačijem o pružanju saveta, koji će važiti pet meseci.

Ukupno je 35.000 evra koštao ugovor za savete između Fondacija Voker i predsedništva privremenih prištinskih institucija, prenelo je Kosovo onlajn.

Sporazum između Tačija i Vokera bio je ugovorni, što znači da uopšte nije bilo javnog poziva, ali su se strane saglasile da ga potpišu.

Voker je proteklih godina često kritikovao Tačija, optužujući ga da “čini sve kako bi zadovoljio predstavnike međunarodne zajednice”. Čak je i odbio odlikovanje koje je Tači hteo da mu dodeli

Bivši šef verifikatora OEBS-a je, tokom posete Kosovu, rekao i da je došlo vreme da ode generacija političara koja je proistekla iz rata i mesto prepusti novoj generaciji.

Pružao je podršku pokretu Samoopredeljenje Aljbina Kurtija.  

Izvor RTS

Comments

Pročitaj još