Kurti najavio hapšenje Hotija posle povratka na vlast

Lider Pokreta Samoopredeljenje Albin Kurti kritikovao je sinoć oštro premijera Avdulaha Hotija, rekavši da su nakon dogovora koji je postignut u Beloj kući, a koji ima “posledice po Kosovo”, tužioci odmah morali da postupe po zakonu, pa se u tekstu na internet sajtu Reporteri postavlja pitanje da li to Kurti u slučaju povratka na vlast najavljuje hapšenje Hotija ovim povodom.

“Ova vlada je kroz temu jezera Gazivode, koju je stavila u agendu pregovora, otvorila put Srbiji da razgovara o kosovskoj imovini“, rekao je Kurti.

Kurti je u intervjuu datom televiziji svoje stranke upozorio da će, ako dođe na vlast, možda biti hapšenja zbog ovakvih postupaka Hotijeve vlade.

On je kritikovao kosovske tužioce, rekavši da u pravnoj državi, u kojoj Samoopredeljenje namerava da radi, takvim  osobama ne bi bilo mesto na slobodi.

“Da je Kosovo imalo stvarne tužioce, oni bi odmah postupili po zakonu. Vladavina zakona neće tolerisati takve ljude na vlasti ili slobodi. Naš povratak u vladu omogućiće vladavinu zakona“, rekao je Kurti.

Bivši premijer Kurti rekao je da je vlada Hotija u prvih 100 dana dokazala da je “korisna za Srbiju”.

Izvor: Kosovo online / Reporteri

Comments

Pročitaj još