Kfor dezinfikovao osnovnu školu u Velikoj Hoči

Specijalistički tim italijanske vojske izvršio je juče dezinfekciju osnovne škole ’Svetozar Marković’ u Velikoj Hoči, u opštini Orahovac, kako bi omogućio njeno ponovno otvaranje u skladu sa merama za suzbijanje pandemije kovid-19, saopšteno je iz Komande Kfora.

Devet učionica, od kojih se jedna koristi za vrtić, i sve zajedničke prostorije dezinfikovane su atomizerima i odgovarajućim aktivnim supstancama neposredno pred novu školsku godinu, dodaje se u saopštenju.

Projekat je inicirao austrijski tim za vezu i nadgledanje koji deluje u tom području, a izveli su ga italijanski artiljerci iz sastava 5.  puka, koji pripadaju Kforovoj regionalnoj komandi Zapad.

“Tim za civilno-vojnu saradnju, u poslednja dva meseca, Kfor komanda predvođena Italijom, sprovela je pet projekata pomoći u korist svih zajednica koje žive u zapadnom regionu Kosova, sa posebnim fokusom na obrazovanje i zdravstvo“, navodi se u saopštenju.

Ističe se da je od izbijanja pandemije, misija NATO nepristrasno doprinela lokalnom odgovoru na kovid -19 kroz niz akcija za podršku institucijama na Kosovu, uključujući isporuku opreme za ličnu zaštitu i omogućavanjem pomoći savezničkih i partnerskih zemalja.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još