• Početna>
  • Vesti>

Spirić: Izgradnja PCR laboratorije u Kosovskoj Mitrovici od velikog značaja

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić je zajedno sa svojim saradnicima obišao radove na izgradnji PCR laboratorije u Kosovskoj Mitrovici.

“Na inicijativu potpredsednika Srpske liste Milana Radojičića, pune podrške Vlade Republike Srbije i direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića, u veoma rekordnom roku omogućena su sredstva za izgradnju PCR centra u Kosovskoj Mitrovici. Ovo je jasan pokazatelj da država vodi brigu o svim građanima. Ovoga puta smo potpuno spremni za testiranje i uzorkovanje.” rekao je Spirić.

Objekat je površine 150 kvadratnih metara a za izgradnju je utrošeno 12 miliona dinara, koje je obezbedila Vlada Republike Srbije.

“Sve ono što dolazi kao boljitak i stvaranja boljih uslova u našem gradu, jasan je pokazatelj da je i državni vrh odlučan da svaki građanin Kosova i Metohije živi bolje ali i da se stvaraju bolji uslovi, bolje prilike i prosperitet.” dodao je Spirić.

Spirić navodi da su građani tokom pandemije pokazali odgovornost i ozbiljnost.

“Građani su u vreme pandemije pokazali odgovornost i ozbiljnost i sve ove mere koje su dolazile iz Kriznog štaba, jasan su pokazatelj da se borimo i da je naš osnovni interes da čuvamo i negujemo u ljudske resurse koji su naši potencijali.” rekao je Spirić.

PCR laboratorija u Kosovskoj Mitrovici biće opremljena najnovijom tehnologijom, koju je obezbedila Vlada Republike Srbije kroz republički Zavod za zdravstveno osiguranje.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još