• Početna>
  • Vesti>

Godfri: Sporazum iz Vašingtona da se sprovede kako je potpisan

Američki ambasador Entoni Godfri izjavio je da SAD ohrabruju potpisnice sporazuma u Vašingtonu da ga sprovedu onako kako su ga potpisale.

Godfri je u Crvenom krstu Srbije, gde je dao krv u okviru akcije koja se organizuje povodom komemorativnog obeležavanja 19 godina od terorističkog napada na Njujork i Vašington, kazao da će uskoro u Srbiju doći Američka međunarodna razvojna finansijska korporacija (DFC) koja će, kako kaže, pomoći da SAD ispune ono što su obećale.

“Takođe, nadam se da će se i naši prijatelji držati onoga što su potpisali”, rekao je Godfri, odgovarajući na pitanje da li je dokument pravno obavezujući za sve strane i da li će biti nekih sankcija ukoliko neko ne ispuni dogovoreno.

Godfri je rekao da se ne treba usmeravati pažnja na to šta bi moglo da bude ili šta će se dogoditi ako se ne ispuni dogovor.

“Treba da se fokusiramo na to šta pokušavamo da postignemo, a to je poboljšanje životnog standarda i uvećanje ekonomskih mogućnosti, kao i otvaranje puta ka napretku i kada su druge teme u pitanju”, rekao je Godfri.

Izvor: Kosovo online / Tanjug

Comments

Pročitaj još