• Početna>
  • Vesti>

Lavrov: Rusija podržava svaki dobrovoljni sporazum koji postignu Beograd i Priština

MUNICH, GERMANY - FEBRUARY 07: Russian minister of foreign affairs Sergey V. Lavrov delivers a keynote speech at the 51st Munich Security Conference (MSC) on February 7, 2015 in Munich, Germany. Foreign ministers and defense ministers from countries across the globe are meeting to discuss current global security issues, in particular the crisis in eastern Ukraine, the spread of ISIS in Syria and Iraq and the large-scale movement and plight of refugees. (Photo by Johannes Simon/Getty Images)

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da Rusija podržava svaki sporazum koji dobrovoljno postignu Beograd i Priština.

Sergej Lavrov je naveo “da će Rusija, kao što je predsednik Vladimir Putin više puta rekao, čvrsto podržavati Srbiju u koracima za koje smatra da je neophodno da preduzme u okvirima Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN i da će podržati sve dobrovoljno postignute sporazume između Beograda i Prištine”. 

Ukazao je na neophodnost realizacije već postignutih sporazuma i podsetio da je 2013. godine, uz posredovanje EU, postignut sporazum Beograda i Prištine o stvaranju Zajednice srpskih opština.

“Evropska unija je u tom trenutku bila veoma ponosna na ovo dostignuće, mi smo to takođe pozdravili, u suštini, to je bio važan korak”, rekao je Lavrov.

On je istakao da je sedam godina prošlo a da u tom pogledu ništa nije učinjeno i da Moskva na to podseća.

“Nadamo se da naše kolege iz Evropske unije neće zaboraviti da je njihovim posredovanjem postignuto nešto što vlasti u Prištini potpuno ignorišu”, istakao je Lavrov.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još