Jevtić sa nemačkim ambasadorom o aktuelnim temama

Minisata za zajednice i povratak, Dalibor Jevtić razgovarao je danas sa novim ambasadooma Savezne Republike Nemačke na Kosovu, Jorna Rodea (Jörn Rohde). Glavne teme razgovara bile su Vašingtonski sporazum, poslednja runda razgovora između delegacija Prištine i Beograda u Briselu, planovi ministarstva po pitanju povratka i reintegracije povratnika, izrada Zakona o povratku, izazovi nevećinskih zajednica, prosperitet i budućnost omladine na Kosovu,  vladavina prava.

Dvojica zvaničnika su se saglasili da uspeh dijaloga zavisi od sprovođenja postignutih sporazuma i da  je posebno važno da obični ljudi imaju konkretnu korist od toga.  

Ambasador Rode je istako činjenicu da je Vlada Nemačke godinama unazad veoma posvećena unapređenju uslova života svih građana na Kosovu.

Na dužnosti novog ambasadora na Kosovu, Jorn Rode je stupio krajem jula ove godine i ovo je njegov prvi zvanični susret sa ministrom Jevtićem. Zahvalivši ministru na srdačnoj dobrodošlici, ambasador je istakao svoje uverenje da će njihova saradnja u budućnosti biti na visokom nivou.

Izvor RKM/Saopštenje

Comments

Pročitaj još