• Početna>
  • Vesti>

Bela kuća: Sporazum Srbije i Kosova još jedna velika stvar

Bela kuća objavila je saopštenje u kojem navodi kako je predsednik SAD Donald Tramp spojio Srbiju i Kosovo, uz podsećanje da se Tramp sastao u petak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i kosovskim premijerom Avdulahom Hotijem u Vašingtonu i gde su lideri najavili istorijsku posvećenost ekonomskoj normalizaciji odnosa.

“Fokusirajući se na stvaranje radnih mesta i ekonomski rast, dve zemlje su uspele da postignu veliki proboj – nešto za šta niko nije mislio da će biti moguće”, rekao je predsednik Tramp.

Bela kuća navodi da je administracija američkog predsednika postigla niz glavnih mirovnih poslova.

Podseća se da je dogovor između Kosova i Srbije usledio samo nekoliko nedelja nakon još jednog ogromnog prodora između Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ključna sporedna prednost sporazuma između Srbije i Kosova, rekao je u petak savetnik za nacionalnu bezbednost Robert O’Brajan, jeste to što on sada omogućava “uspostavljanje diplomatskih odnosa između Kosova, većinski muslimanske države i Države Izrael”.

U Ovalnom kabinetu predsednik Vučić i premijer Hoti zahvalili su se predsedniku Trampu i njegovom timu na posvećenosti miru i stabilnosti u regionu.

“Radujem se što ću videti kako Srbija i Kosovo napreduju dok zajedno radimo na ekonomskoj saradnji u regionu. Napredujući – radujem se što ću jednog dana u ne tako dalekoj budućnosti otići u obe zemlje”, rekao je Tramp, podsećaju iz Bele kuće.

Izvor Kosovo Online( foto facebook)

Comments

Pročitaj još