• Početna>
  • Vesti>

Kremlj o objavi Zaharove: Pogrešno protumačeno, Srbija jedan od naših glavnih prioriteta

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je verovatno došlo do nesporazuma u vezi sa “pojedinim formulacijama” u objavi Marije Zaharove i istakao da su odnosi Srbije i Rusije strateškog karaktera, ali i da su Srbi za Ruse bratski narod.

Dmitrij Peskov izražava nadu da niko neće posumnjati u privrženost i duboko poštovanje koje Rusija ima prema Srbiji.

“Moguće je da je došlo do nesporazuma u vezi sa pojedinim formulacijama, ali znam da se moja koleginica Marija Zaharova izvinila. Stoga polazim od toga da niko neće posumnjati u privrženost i duboko poštovanje koje imamo prema Srbiji u celini i prema rukovodstvu”, rekao je Peskov, prenosi Tas.

“Naši prijateljski, partnerski odnosi i strateško partnerstvo sa Srbijom jedan su od prioriteta naše spoljne politike. Srpski narod je bratski narod i apsolutno svi, bez izuzetka, i rukovodstvo Rusije, i stručnjaci, i akademska javnsot privrženi su razvoju našeg partnerstva”, istakao je portparol Kremlja.

Navodi i da Ministarstvo spoljnih poslova Rusije radi na razvoju i produbljivanju odnosa između Rusije i Srbije, između ostalog i u cilju “zaštite interesa bratskog srpskog naroda na međunarodnoj sceni”.

Na pitanje da li je neophodno regulisati aktivnosti diplomata na društvenim mrežama uvođenjem određenih etičkih kodeksa, Peskov je odgovorio da je aktivnost ruskih diplomata na društvenim mrežama neophodna i sastavni deo njihovog posla.

“Teško da se mogu definisati takvi kodeksi. Naravno, neophodno je da se obrati posebna pažnja da li su formulacije ispravne, kako ne bi dolazilo do nesporazuma”, zaključio je portparol Kremlja.

Izvor: Sputnik

Comments

Pročitaj još