• Početna>
  • Vesti>

Hoti: U Briselu postignut napredak u izradi konačnog sporazuma

Premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti ni danas nije propustio da naglasi da, kako on to vidi, svaki razgovor u Briselu, pa i današnji, označava napredak u izradi konačnog sporazuma.

Hoti je ponovio svoj stav da se dijalog sa Beogradom u Briselu odvija u cilju postizanja pravnoobavezujućeg dogovora koji, kako je rekao, “vodi do priznanja”.

“Sa zadovoljstvom mogu da kažem da smo napredovali u izradi konačnog sporazuma između dveju zemalja za punu normalizaciju odnosa i međusobno priznanje”, izjavio je Hoti.

On je posle treće runde dijaloga sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu ocenio da je pristup kosovske ”vlade i države” konstruktivan i da su oni ”spremni da napreduju ka punoj normalizaciji”.

Hoti je rekao da je došlo do napretka u dijalogu Beograda i Prištine i približavanja stavova po do sada pokrenutim temama.

“Sve što mi raspravljamo, pregovaramo i usaglašavamo jeste deo konačnog sporazuma i uvek će važiti načelo da se mi nećemo složiti oko bilo čega dok se ne složimo oko svih pitanja u okviru ovog sporazuma”, rekao je Hoti.

Izvor: T a n j u g

Comments

Pročitaj još