• Početna>
  • Vesti>

Hadžiu: Reciprocitet bio jedini mehanizam kojim je Kosovo moglo da se suprotstavi Srbiji

Poslanica Pokreta Samoopredeljenje Aljbuljena Hadžiu u svojoj objavi na Fejsbuku izjavila je da je reciprocitet bio najbolji mehanizam kojim je Kosovo moglo da se suprotstavi Srbiji.

Ona je u svojoj objavi napisala da je sada jasno zašto je reciprocitet morao biti uklonjen.

“Sada nam je još jasnije šta je reciprocitet predstavljao. To je bio udar na Srbiju u svakoj sferi prema državnosti Republike Kosovo. Takozvani sporazum o ekonomskoj normalizaciji pravi je razlog zašto je reciprocitet uklonjen kao jednak mehanizam između država”, napisala je Hadžiu.

Hadžiu je navela i primere po kojima je, prema njenom mišljenju, dogovor iz Vašingtona loš za Kosovo.

1. Nismo postigli bilateralne sporazume između dve države, jer Srbija ne vidi Kosovo kao Republiku.

2. Državne granice se nigde ne pominju, pominju se samo kao administrativne tačke i uklanjaju potpuno kroz Mini-šengen, jer se tako Srbija neće suočiti sa granicama i dokumentima Republike Kosovo.

3. Srbija sve ovo postiže bez potrebe da se suoči sa “Republikom Kosovo“.

Sve je ovo postignute, a da Srbija nije napravila bilo kakav kompromis, a tome je upravo reciprocitet stvorio probleme Srbiji jer se suočavala direktno sa onim što nam pripada i što je normalan i zdrav bilateralni odnos sa svakom zemljom.

Ako je Ustav bila platforma koja se monotono i prazno pominjala na svakom zasedanju parlamenta, gde je onda bio Ustav kao platforma kada su iznošene ove tačke?!

Kao i uvek, prekršena je, zaključila je Hadžiu.

Izvor: Kosovo Online

Comments

Pročitaj još