• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Teško da ćemo u budućnosti imati ovako dobre sporazume

Sporazum o normalizaciji ekonomskih odnosa Beograda i Prištine, potpisan u Beloj kući, izuzetno je dobar za Srbiju, u interesu je obe strane, i Srba i Albanaca, i treba da stvori bolje prilike i očuva mir na Balkanu, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz Vašingtona.

Teško da ćemo u budućnosti imati ovako dobre sporazume, istakao je predsednik Aleksandar Vučić za Pink, povodom juče potpisanog sporazuma u Vašingtonu.

“Sporazum treba da otvori sve naše prelaze i prolaze, kako god ih nazivali, da spojimo ljude, preduzeća, da razgovaramo o projektima koji će da nas spajaju, a ne razdvajaju u budućnosti, a ta budućnost mora da bude mir i stabilnost”, rekao je Vučić.

On je primetio da bi ljudi možda više voleli da bude oštriji i da opsuje nekoga, ali on ne govori, kako ističe, na taj način, jer smo veoma skupu cenu platili zbog prethodne neodgovornosti.

“Želim da iskoristimo svaku priliku da sačuvamo mir i stabilnost, čuvajući nacionalne interese”, rekao je Vučić.

On je dodao da još jednom građanima, kojima polaže račune, prenese da je zadovoljan i da ćemo teško u budućnosti dobijati ovakve ili dobre sporazume, jer, kaže, ne zna kakvi će predlozi dolaziti sa raznih strana.

“Borili smo se, dobro se pripremili. Američki domaćini su imali sluha, želeli da nas čuju. Mi smo primetili njihove želje, jer su SAD priznale Kosovo, ali reagovali smo vreme, dobro, odlučno, odvažno i uradili dobro svoj posao”, rekao je Vučić.

“Nismo pobedili, ali nismo bili ni poraženi”

Zahvalio je građanima što su prepoznali značaj sporazuma i istakao da mi nismo tu pobedili, ali da nismo bili poraženi, već poštovani.

Ističe da je bio tom prilikom na bilateralnom nivou primljen kod predsednika SAD Donalda Trampa. “Ne zato što sam negde nekoga zvao i zato što je to važno bilo kome za kampanju već zato što sam razgovarao o važnim pitanjima za Srbiju”, dodao je Vučić.

Izvor: Tanjug, RTS

Comments

Pročitaj još