Novi presek – preminule 3 osobe, zaraženo još 96

U Srbiji je u poslednja 24 sata novim koronavirusom zaraženo 96 osoba, a preminule se još tri. Testirano je 10.833 osoba.

Doktorka Darija Kisić Tepavćčević rekla je na konferenciji za medije da poslednjih nedelja imamo silazni trend ukupnog broja laboratorijskih potvrđenih slučajeva, ali da taj broj nije linearan.

“Ono što je evidentno imamo sve manji broj slučajeva i sve stabilniju epidemiološku situaciju”, rekla je Kisić Tepavčevićeva.

“Moramo da napomenemo da se i dalje i radi o značajnom broju osoba koji su rezervoari infekcije i da značajan broj ima asimptomatske oblike zaraze”, dodala je doktorka.

Zbog toga iznova apelujemo da se svi prodržavamo ovih mera koje su se pokazale izuzetno efikasne, naglasila je Kisić Tepavčevićeva.

Održan je i sastanak Kriznog štaba na kojem je ocenjeno da su dosadašnje mere dale rezultate i da je Srbija na dobrom putu u borbni protiv koronavirusa. 

Đaci su pozvani da nose maske i čuvaju i svoje i zdravlje drugih.

Epidemiolozi navode da s emože reći da su podaci relativno dobri, ali da brojke fluktuiraju i da ne smemo da se uljuljkamo. 

Ističu i da bez nadzora nema sprovođenja mera. 

Izvor RTS

Comments

Pročitaj još