Đurić u Vašingtonu: Mi smo spremili široku paletu projekata

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kaže da će srpska delegacija i predsednik Vučić predstaviti agendu ekonomske saradnje Beograda i Prištine koja može potpuno da promeni paradigmu odnosa Srba i Albanaca.

Ukazuje da razgovori neće biti jednostavni i laki jer, kako kaže, u albanskim medijima potpuno dominira tema kao da je sudnji dan, a njihovi predstavnici najavljuju da će govoriti o povezivanju Kosova i Albanije i Kosova i Severne Makedonije.

“Mi smo se spremili za ozbiljne projekte o saradnji nas i Prištine, pripremili smo široko paletu projekata – infrastrukturne projekte i šansu za mlade privrednike, ali smo i spremni da štitimo srpski interes radeći na jačanju ekonomskih veza”, rekao je Đurić.

Očekuje da na sto budu stavljene i teške političke teme.

“Ukoliko do toga bude došlo, svi oni koji prate srpsku politiku prethodnih osam godina mogu da znaju, da će odgovor države Srbije na konstruktivne predloge biti odgovoran, ali ćemo uvek biti spremni da kada je potrebno i odbijemo ono što nije u interesu Srbije”, rekao je Đurić.

Izvor RTS

Comments