Čadež: U Vašingtonu o ekonomiji koja spaja

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izjavio je danas u Vašingtonu da je Beograd pripremio niz predloga iz domena ekonomije i infrastrukturnog povezivanja, jer je, kaže, važno da dve strane nađu zajednički interes i ono što ih spaja, kako bi građani na ovim prostorima živeli bolje, prenosi Tanjug.

“Pripremili smo niz predloga koji prvi put okreću način na koji razgovaramo o problemu. Pored svih političkih, kompleksnih problema, koje ovo pitanje nosi, pokušali smo da iz ekonomske perspektive pođemo od onoga što nas spaja, jer se u ekonomiji uvek gleda zajednički interes i polazi od onoga što nas spaja”, rekao je Čadež novinarima u Vašingtonu, gde se danas održavaju razgovori Beograda i Prištine, u organizaciji Bele kuće.

To je posebno važno, naglasio je Čadež i izrazio nadu da će delegacija Prištine biti spremna da razgovara o budućnosti, o infrastrukturnim projektima, koji će nas povezivati.

“Da razgovaramo i o tome kako ćemo da pomognemo inovacije, da organizujemo industrijske i poslovne parkove, da pravimo i privlačimo investitore, koji su spremni da ulažu u različite sektore i da vidimo da zajedno radimo na tome”, rekao je Čadež.

Prema njegovim rečima, u pitanju su projekti iz oblasti infrastrukture i privlačenja investicija.

“Da vidimo kako da zajedno učinimo da ne postoje barijere, kako da dovedemo više radnih mesta i za Albance i za Srbe. Nećemo se baviti time da mi tražimo političko rešenje”, rekao je Čadež.

On je istakao da “Beograd želi da vidi šta je zajednički interes, ekonomski, jer od toga zavisi da li će naša deca sutra ostajati na ovim prostorima ili će odavde odlaziti”.

Izvor: Tanjug

Foto: Poslovne novine

Comments

Pročitaj još